- Best før: 20. juni 2025
Pekannøtten kommer fra Nord-Amerika og vokser på store trær som kan bli bortimot 40 m høye. Nøttene tilhører samme familie som valnøtter og minner om dem i smak, men er noe søtere og mildere.
Pekannøtter kan knekkes og spises som snacks. De blir også brukt i iskrem, desserter, kaker og konfekt, og i dens hjemland USA brukes den i den populære desserten pecan pie. Nøttene kan også ristes for å forsterke smaken. Pekannøttene har et høyt innhold av umettet fett, kostfiber, tiamin, magnesium, sink, kopper og fosfor. Pekannøtter er også en kilde til vitamin B6, jern og kalium. Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens tiamin, magnesium, fosfor og vitamin B6 bidrar til normal energiomsetning. Sink bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Jern bidrar til normal transport av oksygen i kroppen, mens kalium bidrar til normalt blodtrykk.
Næringsinnhold | Per 100 gram |
Energi (kcal) | 3036kj/ 737 kcal |
Fett (g) | 773,3 |
hvorav mettet (g) | 6,2 |
Karbohydrater (g) | 4,0 |
hvorav sukkerarter (g) | 4,0 |
Fiber (g) | 13,0 |
Protein (g) | 8,8 |
Salt (g) | 0,0 |
Ingredienser:100% Pekannøtter
Merk: Det kan forekomme spor av peanøtter,andre nøtter og sesam.