- Best før: 31. januar 2023
Lettsaltede peanøtter ristet i vegetabilsk olje!
Peanøtter har et høyt innhold av vitamin E, tiamin, niacin, folat, jern, kalsium, magnesium, sink, kopper og fosfor. Vitamin E og sink bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. En liten neve peanøtter er et perfekt mellommåltid med god næring i hverdagen!
Peanøtter smaker best etter å ha blitt ristet og saltet.
De brukes også til å lage peanøttsmør og peanøttolje som kan brukes som matolje. Nøttene er gode å bruke i forskjellige asiatiske retter eller i salater. De innholder ca 50 % fett og anbefales derfor bare i mindre mengder av gangen.
Peanøtter har et høyt innhold av umettet fett. Ved å erstatte mettet fett med umettet fett, bidrar vi til å forbedre kolesterolnivåene i blodet.
Tiamin og niacin bidrar til normal energiomsetning, mens folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Jern bidrar til normal transport av oksygen i kroppen, mens kalsium, magnesium og fosfor bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner. Peanøtter er også en kilde til protein og vitamin B6 og har i tillegg et høyt innhold av kostfiber. Protein bidrar til vekst i muskelmasse, mens vitamin B6 bidrar til normal omsetning av protein og glykogen. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen
Næringsinnhold | Per 100 gram |
Energi (kcal) | 627 |
Fett (g) | 52.5 |
hvorav mettet (g) | 8.7 |
Karbohydrater (g) | 5.9 |
hvorav sukkerarter (g) | 4.1 |
Fiber (g) | 9.4 |
Protein (g) | 28 |
Salt (g) | 0.98 |
Ingredienser: Peanøtter, solsikkeolje, salt