- Best før: 30. juli 2024
Pistasjenøtten kan spises som saltet snacks og dessuten brukes den ofte i is (pistasjeis), desserter, bakverk og konfekt.
Pistasjnøtter har et høyt innhold av umettet fett. Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. Pistasjnøtter har også et høyt innhold av kostfiber, tiamin ,vitamin B6, kalium, kopper og fosfor. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens tiamin, vitamin B6 og fosfor bidrar til normal energiomsetning. Kalium bidrar til normalt blodtrykk. Videre er pistasjnøtter en kilde til protein, vitamin E, riboflavin, folat, jern, magnesium og sink. Protein bidrar til vekst i muskelmasse, mens vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Riboflavin og sink bidrar til å opprettholde normal hud og syn, mens folat og magnesium bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Jern bidrar til normal transport av oksygen i kroppen.
Næringsinnhold | Per 100 gram |
Energi (kcal) | 616 |
Fett (g) | 51,6 |
hvorav mettet (g) | 6,8 |
Karbohydrater (g) | 11,5 |
hvorav sukkerarter (g) | 2,8 |
Fiber (g) | 11,5 |
Protein (g) | 20,6 |
Salt (g) | 1,6 |
Ingredienser: 98,5% Pistasjkjerner, 1,5%salt.