- Best før: 16. august 2025
Valnøtter er rike på fiber og tiamin, og er også en fin kilde til jern. De passer godt som snacks, men er også perfekt å bruke i salater og bakst.
Valnøtter er meget mektige og inneholder mye smak. De spises ofte som snacks. Nøttene er en viktig ingrediens i Waldorfsalat og brukes gjerne også i bakverk, desserter, salater og konfekt.
Ved et daglig inntak på 30g valnøtter bidrar dette til å forbedre blodkarenes elastisitet.
Valnøtter har et høyt innhold av umettet fett. Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. Valnøtter har også et høyt innhold av kostfiber, tiamin, vitamin B6, folat, magnesium, fosfor og kopper. I tillegg er valnøtter kilde til jern, kalium og sink. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens tiamin, vitamin B6 og fosfor bidrar til normal energiomsetning. Folat og magnesium bidrar til å redusere tretthet og utmattelse
Næringsinnhold | Per 100 gram |
Energi (kcal) | 680 |
Fett (g) | 66,5 |
hvorav mettet (g) enumettet (g) flerumettet (g) | 4,7 9,8 37,2 |
Karbohydrater (g) | 2,8 |
hvorav sukkerarter (g) | 2,6 |
Fiber (g) | 7,0 |
Protein (g) | 14,1 |
Salt (g) | 0 |
Ingredienser: Valnøtter .Kan inneholde spor av peanøtter,andre nøtter og sesamfrø.