- Best før: 1. september 2022
Obs: emballasje kan avvike fra produktbilde.
Det har blitt populært å fokusere på å spise lite karbohydrater , og dette har gitt gode forhold for en helt ny generasjon av bearbeidede matvarer, som nettopp er rettet mot forbrukere som har endret sine spisevaner.
Søtningsstoffer agenter som xylitol er eksempler på nyskapende kostholdsfaktorer som brukes i lavkarbo måltider. Xylitol er et hvitt, krystallinsk stoff som ser ut som og smaker som sukker. Det finnes naturlig i trær, frukt, grønnsaker – og i menneskekroppen. Xylitol, laget av bjørketrær, brukes ofte som et lav-kalori søtningsmiddel. Xylitol smaker som sukker, men inneholder færre kalorier og er godkjent av både WHO og US Food and Drug Administration (FDA) som et trygt tilsetningsstoff i begrensede mengder. Xylitol hører til polyol gruppen av karbohydrater. Det går ofte under betegnelsen «sukker alkohol» fordi i kjemisk struktur ligner både på sukker og alkohol. Fordi Xylitol langsomt blir absorbert og ikke fordøyd helt, kan det bli markedsført med en kalori inntak av bare 2,4 kalorier per. gram. Xylitol inneholder 40% færre kalorier enn sukker, og dermed er det en utmerket erstatning for sukker i mange av de diett programmer som er populære i disse dager. I tillegg absorberes xylitol sakte av kroppen. Foruten fordelene xylitol gir som søtningsmiddel i kostholdet, er stoffet også meget populært som en smaks faktor i tyggegummi.
Ingredienser: 100% xylitolkrystaller fra bjørke- og bøketrær.