Kjempegod – og sunn – sjokoladebrownie

sunne-brownies

Den perfekte brownie for alle sunne sjokoladeelskere!

Denne oppskriften er fantastisk i og med at den inneholder både mandler og kakao. Vi har tidligere skrevet om mandelens geniale egenskaper som øker mengden antioksidanter i blodstrømmen, reduserer blodtrykket og bedrer blodstrømmen i kroppen. Som om ikke dette skulle være nok, er også mandler en god kilde til fordelaktige stoffer som E-vitamin, kalium og sunt, enumettet fett.

Kakao er også et supert produkt som er smekkfullt av antioksidanter og essensielle mikronæringsstoffer for helse og vitalitet. I tillegg er kakao en utmerket kilde til magnesium, som hjelper på stoffskiftet og proteinsyntesen.

Næringsstoffene i denne sjokoladebrownien blir bevart da den ikke stekes - noe som også gjør den veldig kjapp å lage! 🙂

Fremgangsmåte

Dette trenger du:test

  • 250 gram mandler eller valnøtter, eventuelt en blanding av disse
  • 10 ferske dadler
  • 2 ss kokossmør, kakaosmør eller kokosolje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ss kakaopulver
  • 1 knipe salt
  • 3 ss kaldt vann

Fremgangsmåte:

  1. Kjør nøttene i en foodprocessor eller bruk en kraftig stavmikser
  2. Tilsett de resterende ingreidensene og prosesser til en jevn blanding. Spe på med et par spiseskjeer kaldt vann til du får en fast og god miks. For ekstra god smak og tekstur, bland inn grovhakkede valnøtter eller pecannøtter og litt kakaonibs.
  3. Fordel deigen over et stykke bakepapir og legg i kvadratisk form på ca 15 cm.

Sett sjokoladebrownien i kjøleskapet et par timer slik at den setter seg.

Server den sjokoladebrownien med det du ønsker av topping som f.eks. gojibær, kokosflak og drysset sukrinmelis.