TACO MED CRISPY BLOMKÅL
Middag | Middels | 2-3 Porsjoner
Prøv en ny vri på fredagstacoen med crispy blomkål og en spicy grønn dressing. Nytes med god samvittighet med lavkarbo-lefser fra Monster.
Ingredienser
- Monster Lavkarbo Tortillas
- Kålblanding
- Syltet rødløk
- Tacokrydder
- Kanel
Cripsy blomkål:
- 1 stk Blomkål
- 5 ss hvetemel/mandelmel
- 1 egg
- 1 ts hvitløkspulver
- 2 ts spisskummen
- 2 ts oregano
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts salt
- 1 dl havre/mandelmelk
- Panko
Glaze:
- 3 ts honning
- 1 ts hot sauce
- Litt salt og olje
Spicy grønn dressing:
- 2 grønne chili
- 1/8 fedd hvitløk
- 1/8 rødløk
- 1,5 korianderplanter
- 4 ss majones
- 1,5 ts sennep
- 1 ts eddik
- Saft fra en 1/4 lime
Makroer per porsjon: Karbohydrater (40 g) 32%, Fett (25 g) 45%, Protein (29 g) 23 %
En porsjon crispy blomkål-taco inneholder ca. 550 kalorier.
Slik gjør du....
- Kutt blomkål i små buketter.
- Bland sammen mel, egg og krydder i en bolle, og visp inn melk til du har en jevn saus.
- Dypp 3-4 blomkålbiter godt i røren om gangen. Dekk dem godt med panko, og ha over i en ildfast form. Gjenta til du har brukt opp blomkålen.
- Stek i ovnen på 225 grader. Bland honning, hot sauce, litt salt og olje sammen til en glaze. Ta ut de crispy blomkålbitene etter ca. 25 minutter, ha på glaze, sett inn i ovnen igjen og stek i 5 minutter til.
- Stek kålmiks med tacokrydder, litt honning og en klype kanel i en panne med litt olje. Smak til med salt, pepper og hot sauce.
- Pakk Monster Lavkarbo Tortillas inn i aluminiumsfolie og varm litt i ovnen.
- Lag den grønne dressingen ved å kjøre alle ingrediensene i en foodprosessor.
- Ha kålmiks, crispy blomkål, spicy grønn dressing og syltet rødløk i tortillalefsene. Topp med fersk grønn chili, koriander og en skvis lime.