Deilig meksikansk gryte – proteinrik og lite kalorier!
Low Calorie
Meksikansk gryte til fest og kveldskos!
Er du glad i litt kraftige smaker, gjerne med litt chili? Da er meksikansk gryte et godt alternativ. Gryten er relativt enkel å lage og passer fint til lørdagskos såvel som til fest.
Gryten blir enda bedre om den får tid til å hvile litt før servering. Mengde chili kan du styre selv alt etter hvor sterk smak du måtte ønske. Dersom du ikke liker sterk mat kan du enkelt og greit utelate chili og jalapenos. Da står du igjen med en velsmakende rett med mye smak, uten at det brenner.
Oppskriften bruker selleriris fra tights.no, noe som funker veldig bra. Det er et sunnere alternativ til ordinær ris.
Orginalversjonen er skrevet av Omhelse.no.
Næringsinnhold per porsjon: 391 kalorier, 10,7 g karbohydrater, 27,1 g proteiner, 21,5 g fett
Ingredienser
Meksikansk gryte:
- 1 stk. Løk finhakket
- 4 fedd Hvitløk finhakket
- 1 stk. Rød paprika grovhakket
- 1 stk. Gul paprika grovhakket
- 8 stk. Minimais delt i skiver
- Olje og smør til steking
- 400 g Kjøttdeig
- 2 ts Kummin
- 1 ts Chilipulver (kan utelates)
- 1 ts Oregano
- 1 ts Paprikapulver gjerne røykt
- 1 stk. Laurbærblad
- 400 g Hermetiske cherrytomater eller tomater
- 1 ss Kyllingfond
- 1 neve Jalapenos
- 30 g Selleriris
- 100 g Revet ost gjerne cheddar
- 2 stk. Limebåter til servering
- Rømme til servering
- Salt