Lavkarbo Churros!
Gluten Free
Fluffy, sprø og avhengighetsskapende, ketovennlige churro. Churro er et spansk bakverk som lages av hvetemel eller potet og som serveres med sjokoladesaus. Du har kanskje sett at churros selges langs gaten fra en street food-vogn i sydlige strøk.
Churros smaker skikkelig godt og Omhelse.no ville derfor lage en glutenfri og lavkarbo versjon, som kan spises med god samvittighet.
Lavkarbo churros kan enkelt lages laktosefri ved å anvende laktosefritt smør eller ghee.
Oppskriften kan også lages nøttefri dersom du erstatter mandelmel med proteinpulver og havrefiber. Du skal da bruke totalt 130 gram proteinpulver og 40 gram havrefiber pluss 1 ekstra dl vann. Bland til du får en fast deig og følg ellers oppskriften slik den står.
Omhelse.no har brukt Sukrin:1 og kanel som strøssel på churrosen. Du kan ev. bruke Finesse Bakesukker eller SUKKR – BAKESUKKR.
Du kan bruke det proteinpulveret du ønsker. Enten med eller uten smak. Oppskriften har brukt BodyFuel 1kg Whey 1000 – BESTSELGER med smaken vanilla milkshake.
Orginalversjonen er skrevet av Omhelse.no.
Næringsinnhold per porsjon: 77 kalorier, 1 gram karbohydrater, 4 gram protein, 5 gram fett
Ingredienser
Churros (ingredienser):
- 50 g Meierismør eller ghee romtemperert
- 50 g Funksjonell Mat Finesse Bakesukker 500g
- 30 g Sukrinsirup gold ev. fibersirup
- 2 g Egg
- 2 dl Væske (egg og vann)
- 100 g SunnRask Mandelmel 500g
- 25 g SunnRask Havrefiber 300g
- 50 g BodyFuel Whey 1000 vanilla milkshake ev. proteinpulver naturell eller med en annen smak
- 1 ts Bakepulver
- 1 ts SunnRask Xanthan Gum 100g
- 1/2 ts Kanel
- 1/2 ts Salt
- Nøytral olje til fritering for eks. rapsolje
Strø (ingredienser):
- 2 ss Kanel
- 2 ss Sukrin:1 ev. finesse bakesukker
Sjokoladesaus (ingredienser):
- 100 g Monster Lavkarbo Belgisk Melkesjokolade 85g
- 1 dl Kremfløte