Lavkarbo kebabgryte med selleriris!
Low Calorie
Har du hørt om kebabgryte?
Kebab er en rett de fleste liker. Omhelse.no syntes at konseptet kebabgryte kunne være spennende å lage. I denne oppskriften har de tilsatt de ingrediensene de syntes passer godt i en kebab og laget en skikkelig smaksrik og mektig gryte.
Du finner lammekjøtt i denne oppskriften. Du kan eventuelt bruke kjøttdeig av storfe, kyllingkjøttdeig, strimlet nakkekotelett eller et annet kjøttstykke du foretrekker. Omhelse.no syntes lam gjorde seg godt i gryten.
Savner du ris i et lavkarbo kosthold? Da har tights.no en skikkelig smart nyhet til deg: Selleriris er et relativt nytt produkt hos tights.no. Selleriris har den gode riskonsistensen, men smaker mer som en grønnsak. Kanskje ikke så rart når risen er laget av sellerirot. Kan virkelig anbefales!
Risen inneholder bare 3,1 gram karbohydrater per 100 gram og så lite som 40 kalorier. Det er derfor et ypperlig alternativ for deg som ønsker god metthetsfølelse uten at det går på bekostning av kalorier.
Lavkarbo kebabgryte er glutenfri, og melkefri dersom du lar være å toppe retten med creme fraiche.
Orginalversjonen er skrevet av Omhelse.no.
Næringsinnhold per porsjon: 241 kalorier, 9,4 gram karbohydrater, 17,2 gram protein, 14,4 gram fett
Ingredienser
Kebabgryte:
- 150 g Lammekjøtt av bog (ev. kebabkjøtt)
- Salt og pepper
- Olje til steking
- 1/2 stk. Rødløk
- 1 stk. Sjalottløk
- 2 fedd Hvitløk
- 1/2 stk. Chili
- 1/2 ts Paprikapulver
- 1/4 ts Koriander
- 1/4 ts Spisskummen
- 1/4 ts Tørket ingefær
- 3 ts Tomatpuré
- 2 dl Vann
- 1/2 stk. Lime (saften)
- 1 stk. Paprika
- 120 g Squash
- 1 neve Kruspersille
- Crème Fraîche til servering
Selleriris:
- 30 g Selleriris
- 1.7 dl Vann