Lavkarbo kneipbrød (versjon 2.0 fra Omhelse)
Low Calorie
Forbedret versjon av Omhelse.no´s lavkarbo kneippbrød!
Omhelse fikk tilbakemeldinger på at deres gamle oppskrift på kneippbrød var vanskelig å forme. Derfor har de gjort noen endringer med denne 2.0-oppskriften. Nå er oppskriften enklere å følge, også blir brødet luftigere fordi det hever på en bedre måte.
Dette brødet har en myk og saftig konsistens som kjennes litt grovere ut på smak enn Omhelse.no´s oppskrift på lavkarbo loff. Grovheten kommer av teksturen i pofiber som du får kjøpt her.
Det som er fint med dette brødet er det at du får kjøpt alle ingrediensene i matvarebutikk med bredt utvalg.
Pofiber og psyllium er de ingrediensene man ikke finner i alle butikker, men som du får kjøpt på tights.no.
Følg linkene i oppskriften for å komme direkte til ingrediensene. Dette kneippbrødet er rikt på fiber, som har en svært gunstig effekt i tarmen. Fiber forhindrer forstoppelse og bidrar til å binde væske i tarmen.
Tips: Lavkarbo kneippbrød kan fryses eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken.
Frys gjerne brødet i skiver, slik at du enkelt kan varme det i brødrister når det tas opp fra frysen.
Orginalversjonen er skrevet av Omhelse.no.
Næringsinnhold per porsjon: 75 kalorier, 1,8 g karbohydrater, 7 g protein, 3 g fett
Ingredienser
Lavkarbo kneipbrød (ingredienser):
- 2 stk. Egg
- 2 stk. Eggehviter
- 300 g Cottage cheese
- 1.5 dl Varmt vann
- 1 ss Olivenolje
- 1 ts Eplesidereddik
- 85 g Pofiber
- 20 g SunnRask Fiberhusk Malte Psylliumfrøskall 500g
- 1 ts Salt
- 1 ts Bakepulver
- 1/2 ts Tørrgjær
- Topping: egg, valmuefrø evt. andre frø