Lavkarbo mazariner med saftig kjerne!
Low Calorie
Lavkarbo Mazariner med suuper saftig kjerne!
Ingen i verden kommer til å gjette at disse småkakene er både lavkarbo og helt uten tilsatt sukker. Lavkarbo mazariner er bare så saftig at Omhelse.no anbefaler deg å lage de bare for å oppleve den gode smaken og konsistensen. Det er ekstra gøy å få dette til helt uten sukker.
Lavkarbo og glutenfri mazariner uten egg!
Mazarin er en kake som består av smørdeig fylt med mandelmasse og toppet med hvit glasur. Det finnes ulike variasjoner med ulike fyll. Eksempelvis finnes det en variant som heter catalan og som inneholder bringebærsyltetøy. Bakverket er trolig oppkalt etter kardinal Jules Mazarin (wikipedia).
Omhelse.no har laget en forenklet versjon som de mener smaker bedre enn den tradisjonelle mørdeigen. Ikke nok med det, men dette er også veldig mye enklere og tar kortere tid. Småkakene er derfor klar på under én time.
Disse småkakene er faktisk laget helt uten egg og kan enkelt gjøres melkefri dersom du bruker smør uten melk. Mandelmasse lages opprinnelig av mandler, egg og sukker. Egget bidrar til å binde massen sammen slik at den blir klebrig. Oppskriften har brukt avfettet linfrømel til dette formålet og kunne ikke bedt om et bedre resultat. Linfrømel bidrar til å gjøre mandelmassen ekstra, ekstra saftig. Avfettet linfrømel har en mild nøttesmak som du ikke vil kjenne i kakene. Du trenger derfor ikke å være redd for at kakene vil smake linfrø.
Som smaksforsterker har oppskriften brukt mandelessens i mandelmassen. Oppskriften har også brukt Monster zero Drops Vanilla Vacation, som er supergod og gir en deilig smak av vanilje.
Du kan lage mazariner i muffinsformer eller terteformer i papp eller aluminium. Omhelse.no har brukt muffinsformer som er stekt på muffinsbrett. Du kan antakeligvis også steke kakene direkte i muffinsbrettet, dersom du smører formen godt. Vent da til kakene er helt avkjølt før du tar de ut av formen, slik at de ikke går i stykker.
Glasuren er laget uten egg og melk. Men dersom du ønsker en stiv glasur kan du erstatte alpro cooking med lik mengde eggehvite.
Orginalversjonen er skrevet av Omhelse.no.
Næringsinnhold per porsjon: 401 kalorier, 2 gram karbohydrater, 10 gram protein, 35 gram fett
Ingredienser
Bunn (ingredienser):
- 100 g Meierismør romtemperert
- 30 g SunnRask Avfettet Linfrømel 250g
- 40 g Monster fibersirup
- 150 g Mandelmel ikke fettredusert
- 50 g SUKKR Bakesukker 500g
- 1 klype Salt
Mandelmasse (ingredienser):
- 100 g Meierismør romtemperert
- 70 SUKKR Bakesukker 500g
- 50 g Monster fibersirup
- 4 dråper Monster zero drops vanilla vacation (vaniljeekstrakt)
- 9 dråper Mandelessens
- 185 g Mandelmel ikke fettredusert
- 40 g SunnRask Avfettet Linfrømel 250g
- 0.5 dl Usøtet mandelmelk evt. fløte eller vann
Glasur (ingredienser):
- 2 ss Alpro cooking ev. fløte, vann eller eggehvite
- 30 g SUKKR Bakesukker 500g
- 2 ts Inulin (kan erstattes med lik mengde bakesukkr)
- 25 g Sukkr melis ev. sukrinmelis
- 2 dråper Monster zero drops vanilla vacation (vaniljeekstrakt)