Lavkarbo pesto med persille og basilikum!
Low Carb
Lavkarbo pesto med persille og basilikum, plukket i Omhelse.nos egen urtehage.
Hjemmelaget lavkarbo pesto kan brukes til alt fra ekstra smak på brødskiven, på pizza, i en god brokkolisalat, i en god påleggs salat eller som topping på kjøtt eller fisk. Bruksområdet er stort.
Pesto er en ypperlig måte å konservere urtene og gi de lang holdbarhet i en annen form. Pesto kan stå lenge i en lukket beholder i kjøleskap eller fryses. Frys for eksempel pesto i isbitposer og ta opp en terning etter behov.
Kruspersille inneholder 1,6 gram karbohydrater per 100 gram. Persille er rik på kostfiber, vitamin-A (betakaroten), B-vitaminet: folat, vitamin-C samt kalium. Den er også en kilde til vitamin-E, vitamin-K, kalsium og jern.
Basilikum inneholder 1,2 gram karbohydrater per 100 gram. Hvis du bruker mye basilikum vil du nyte godt av at den er rik på kostfiber, vitamin-A (betakaroten), vitamin-K, jern, kobber og B-vitaminet: folat. Det er også en kilde til vitamin-C, kalsium og magnesium.
Ferdig pesto kjøpt i butikken inneholder ofte solsikkeolje. Solsikkeolje inneholder store mengder omega-6, som kan være usunt og betennelsesfremmende i store mengder. Vi bruker derfor extra virgin olivenolje i vår lavkarbo pesto. Du kan også bruke rapsolje.
Orginalversjonen er skrevet av Omhelse.no.
Næringsinnhold per porsjon: 89 kalorier, 0,6 gram karbohydrater, 1,6 gram protein, 8,9 gram fett
Ingredienser
Ingredienser:
- 50 g SunnRask Pinjekjerner 500g
- 40 g Revet parmesan
- 40 g Kruspersille
- 25 g Basilikum
- 1 stk. Sitron, saften
- 1 ts Revet sitronskall
- 2 fedd Hvitløk (store fedd)
- 1 dl Extra virgin olivenolje
- Salt og pepper