Saftige lussekatter (lavkarbo og glutenfri)
Low Carb
Saftige glutenfrie lussekatter til alle som elsker boller! Denne oppskriften på lavkarbo lussekatter gir deg noen skikkelig gode boller som både smaker godt og som har den deilig bollekonsistensen.
Lucia betyr «den lysende» på latin og er navnet på den unge jente fra Sicilia som led martyrdøden under kristenforfølgelsene i Romerriket.
Lussekattene bakes med safran som symboliserer sola og lyset. Tradisjonen tro ble bakverket formet som eldgamle symboler på sol og liv.
Safran er verdens mest kostbare krydder. Det blir fremstilt av arrene i blomstene hos safrankrokus. Safran har en sterk lukt og smaker aromatisk. Vi kjenner krydderet som ingrediens i lussekatter og i den spanske retten paella.
Oppskriften har erstattet safran med gurkemeie. Velger du derimot å bruke safran kan du tilsette ett kryddermål, som tilsvarer ca. 1/6 ts.
Du finner også havrefiber i denne bolledeigen. Havrefiber er glutenfritt og inneholder 0 gram karbohydrater. En perfekt ingrediens i lavkarbobakst.
Størrelsen på eggene kan variere så mye at deigen kan bli klissete selv om du følger oppskriften. Dersom deigen blir for klissete kan du tilsette ørlite mer havrefiber til du får rett konsistens på deigen.
Oppskriften har brukt både gjær og bakepulver i deigen. Gjæren aktiveres av finesse bakesukker. Dersom du bruker annen søtning enn finesse bakesukker, yaconsirup, inulin, bakesukkr eller tagasøtt vil ikke gjæren aktiveres.
Orginalversjonen er skrevet av Omhelse.no.
Næringsinnhold per porsjon: 207 kalorier, 1,6 gram karbohydrater, 4 gram protein, 16,2 gram fett
Ingredienser
Ingredienser:
- 300 g Creme fraiche
- 1 dl Kremfløte
- 3 stk. Romtempererte egg
- 120 g SunnRask Havrefiber 300g
- 40 g Funksjonell Mat Finesse Bakesukker 500g
- 3 ss SunnRask Fiberhusk Malte Psylliumfrøskall 500g
- 2 ts Bakepulver
- 1 ts Tørrgjær
- 1 ts Kardemomme
- 1/2 ts SunnRask Xanthan Gum 100g
- 0.5 g Salt
- 1 ts Gurkemeie (varier mengden etter hvor gul du ønsker bollene)
- Egg eller olje til pensling
- Ev. mandler til topping